iPhone 6 Touch ID med fingeraftrykslæser

Med i lanceringen af iPhone 6 var der også en fingerlæserknap også kaldt Touch ID, som har fået en blandet modtagelse blandt brugerne af iPhone. Ja, endda hos mange har den fået den røde lampe til at blinke, bare ved tanken om at Apple får adgang til alle fingeraftryk.

iPhone 6 og 6 plus priser

Det er endda kommet frem af nogle amerikanske fløje overvejer at sagsøge Apple for brud på loven på flere forskellige punkter.
Oprigtigt var iPhone 6 fingerlæserknap skabt af Apple som et beskyttelsesmiddel, således at det kun er dig – og kun dig, der har adgang til din iPhone 6. Medmindre du mister dine fingre selvfølgelig. Det varer ikke længe før du kan købe både designerlamper eller finde proteinpulver tilbud, og betale med din finger.
Når vi nu er inde på det med at miste en finger, så har mange frygtet at røverier begynder at blive mere voldelige, ved at tyve og lignende hugger fingeren af en, for at få adgang til telefonen.

iPhone 6 Touch ID skaber stor bekymringer blandt mange

Mange i befolkningen har set indførslen af iPhone 6 fingerlæserknap som et tegn på at de store virksomheder tager over igen. Ved at Apple har alles fingeraftryk vil det betyde at de har ID’en på alle deres brugere – du skal blot trykke på skærmen.
De fleste teorier stammer dog fra forgængeren af 6’eren, da det ikke er et nyt fænomen.
Når du har givet dit fingeraftryk til Apple via Touch ID, har mange brugere også været bange for at den database hvor alle fingeraftrykkene ligger, bliver mistet i et hackerangreb.

Nogle går så vidt og siger at Apple blot samler fingeraftryk sammen således at de vil kunne sælge det til store organisationer som NSA, CIA, FBI og andre europæiske, amerikanske og russiske efterretningstjenester.
Ja, for at sige det mild – Big brother er her og han skjuler sig ikke mere, hvis vi følger konspiranterne.
Det hele bliver bakket godt op – endda fra tidligere interne kilder som har påstået at hele ’fingerprint’ idéen er kommet til efter at en fra den amerikanske regering ringede til direktørerne fra Apple og foreslog dem det.
Er det sandt, skal man ligeledes genoverveje om regeringen har ment det fordi de vil gøre det nemmere hvis de på et tidspunkt skal indfører ’Marshall law’, altså undtagelsestilstand, eller fordi de har gjort det for at gøre det mindre profitabet for tyve.
Det sidste skulle dog højst sandsynlgt være grunden.

Er iPhone 6 Touch ID sikkert at bruge?

Selvom der er ange konspirationsteorier så skulle iPhone 6 fingerlæserknap være sikker at bruge. Selvfølgelig kan der altid komme sikkerhedsbrud, ligesom det er sket med de danske CPR-numre, hvilket er umuligt at undgå i den verden som vi lever i.
Apple er dog også en IT virksomhed og ved hvor mange informationer de har på deres kunder, så du kan være sikker på at Apple har smidt en stor del af deres budget af for at forhindre angreb fra hackere.

Med hensyn til at virksomheden skal give alle deres fingeraftryk til den amerikanske regering i forbindelse med en ’Marshall law’ er der intet der tyder på det kommer til at ske i vores tidsalder. Du er derfor beskyttet af domstolene, hvis regeringen skulle kræve dem udleveret.
Til sidst kan dit fingeraftryk med iPhone 6 fingerlæserknap bruges til at betale regninger med Apple Pay, som er noget af det nyeste hos Apple.
Du slipper derfor at skulle lede efter det rigtige kort – VISA, Mastercard, eller hvad du nu bruger – nu kan du slippe af med det hele ved blot at bruge Apple Pay.

Du kan allerede nu starte ved at købe med Touch ID via Apple Pay i Apples egen butik. Hvorvidt du an gå ned i et supermarked og købe ind med din iPhone, kommer an på hvor godt udviklet det supermarked. Det er nemlig ikke alle danske supermarkeder som har optimeret sig selv, og du skal måske derfor stadig have dit kort med hvis du skal til udkantsdanmark, eller i de mindre byer i Jylland.

Hvis du bruger Apple Pay kan du, i modsætning med dit fingeraftryk, være sikker på at virksomheden ikke gemmer dine indkøb. Hvorvidt det er sandt, kommer jo selvfølgelig an på hvilken fod man står på. Du kan også være sikker på at ingen vil kende dine oplysninger når du skal begynde at have dine kort op – ingen snigkiggere som lige finder ud af dit navn, eller lignende. Du er helt fri.
Da det som sagt stadig er et forholdsvis nyt projekt, er det ikke mange banker der er med i projektet. Det er ligeledes mest amerikanske banker, da de har fokuseret på det store marked der er derovre.

På nuværende tidspunkt er de to store banker Bank of America, CapitalOne, American Express men andre venter på at blive optaget 100% hvor bankerne US Bank, PNC og selv Navy Federal: Credit union vil blive en del af dette netværk.

Ifølge Apples egen hjemmeside skulle de ovenstående banker blive en del af deres netværk de kommende måneder – altså inden jul.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *