iPhone 6 kamera

Der er altid nyt at vente fra Apple når de skal til at udgive et en ny telefon, MAC og hvad de ellers gør sig i. Det som mange unge bruger, er dog en ting: Kameraet.

Find den billigste pris på iPhone 6

For hver udgivelse bliver kameraet bedre og bedre, og det samme er gældende med iPhone 6 kamera.

Telefonen er dog blevet større, da den vil skulle kunne klare de større og bedre hardware. Ja, faktisk vil du kunne optage videoer og tage billeder der er i fuld HD kvalitet, hvilket vil svare til omkring de 30 FPS.
Det er dog ikke den bedste forbedring ift. En iPhone 5 – der hvor Apple har valgt at optimere har nemlig ikke været på billedkvalitet, men derimod på processoren. Det gør også at Apple er blandt de sidste på billedkvalitet, da deres kamera kun kører med 8 megapixels, mens andre som Sony og Samsung har op til 20 megapixels. Ja, faktisk har Apple indbygget en processor hvis eneste formål er at tænke på billeddata.

iPhone 6 Plus er helt oppe på 46 megapixels.
Hvor iPhone dog har valgt ikke at satse på høje opløsninger, har de dog i stedet koncentreret sig om deres billedbehandling der er bedre end nogensinde før.

Ny teknik gør iPhone 6 kamera bedre og stærkere

Det er ingen hemmelighed at kameraet i en iPhone 6 og iPhone 6 plus er meget bedre end forgængeren. Kameraet i en iPhone 6 har nemlig fået en helt ny teknik sat ind – helt præcist et barometer – som er en ny form for sensor, der ikke er set i en iPhone før.
Derudover er der også blevet indbygget en optisk stabilisator der skal hjælpe med at gøre billederne bedre når der er mørkt udenfor, eller hvis du har en lang lukketid. Det er dog kun en mulighed med iPhone 6 plus kamera.

Til sidst er autofokus også blevet meget hurtigere – ja faktisk er autofokus blevet hurtigere med hele 100% ift. Dens forgænger iPhone 5S. Nogle mener også at den er endnu hurtigere i Iphone 6 plus, men dette er ikke blevet dokumenteret nogle steder.
Måden de har fået dette til at virke er ved hjælpe af ’Focus Pixels’ – altså, de har taget nogle af mobilens pixels som den har til rådighed, hvis eneste formål er at fokusere og skabe et hurtigere fokus.

Hvis vi skal sammenligne med et digitalt kamera, så skal du ikke forvente at kunne optage 4K-optagelser. En iPhone vil derfor stadig ikke kunnes bruges til professionel brug, hvor man derfor stadig skal have fat i et ordentligt digitalkamera.
Dog vil kameraet i en iPhone 6 udmærket kunne bruges til at lave hjemmevideoer, eller hvis dig og din kamerat kører en ’for sjov’ Youtubekanal.

Teknisk fejl sætter iPhone 6 kamera ud af spil

Lige efter at Apple havde lanceret de to mobiltelefoner iPhone 6 og iPhone 6 plus opstod der en række fejl – ligesom der normalt gør ved hver mobillancering.

Et af disse store fejl handlede om iPhone 6 kamera, da der skulle have været en teknisk fejl, der gjorde at kameraet blev frosset så du ikke kunne gøre noget, udover at genstarte din mobil, eller kameraet gik i sort (hvorefter du blot kunne gå ud af kameraet og ind igen)
Fejlen lå ifølge Apple på logic board, altså telefonen maincard (bundkort).

Denne katastrofe, set fra Apples side, opstod også som et hashtag #Camera-gate ligesom der gjorde blandt andet med bøjningen som fik hashtagget #bendgate.
Sagen fik høj mediedækning da der på et amerikansk forum kom over 2000 kommentarer – og det var kun på en tråd. Der opstod, ifølge et amerikansk media, endda en demostration for et kort stund foran Apples hovedkvarter, hvor folk råbte at nu var det nok. Det blev dog aldrig til det helt store, og der blev vurderet at kun 10-15 stykker – alle venner med hinanden – kom.

Apple er dog en stor virksomhed der forstår at få håndtere deres kunderelationer ordentligt – de tilbød derfor mange af deres forbrugere at bytte iPhonen til en anden funktionel, såfrem at den ikke i forvejen var halvsmadret eller havde ridser udover det hele.
Fejlen skulle dog have været rettet da telefonen kom ud på det europæiske marked, hvilket har været grunden til at der ikke har været den store kritik på dette område herhjemme. Problemet opstod også på andre iPhones – blandt andet 4 og 5’eren, efter at de havde opdateret til IOS8, men om fejlen havde ligget på IOS8 har Apple ikke udtalt sig noget om.

Hvis vi skal opsumere artiklen, ja så er billederne som en iPhone 6 kan tage ikke blev bedre rent kvalitetmæssigt – dog er det blevet nemmere at tage billeder med en iPhone 6 fremfor en iPhone 5.
Til sammenligningen med digitalekameraer: Et digitalkamera er stadig en del bedre ift. En iPhone 6. Dog vil en iPhone 6 være god til nybegynderen, eller personen der blot vil i gang med at tage billeder nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *